BeSmart 30
Defensief
Stap voor stap, met ogen wijd open
Verwacht bruto rendement p/j
3,05%
Meest geschikt voor
1-3 jaar
Deze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website om deze te analyseren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie te zien krijgt. Door hiernaast op akkoord te klikken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden. Bekijk onze privacy verklaring voor meer informatie.
Bij BeSmart onderscheiden we 6 risicoprofielen van zeer defensief tot zeer offensief.
Wanneer u wilt gaan beleggen is het belangrijk om u te realiseren dat één van de belangrijkste risico’s van beleggen het marktrisico is. Het marktrisico is het risico dat de gehele markt daalt, waardoor de waarde van de totale effectenportefeuille daalt. Dit wordt vaak het marktsentiment genoemd of de volatiliteit van de markt. Andere algemene risico’s bij beleggen die kunnen voorkomen zijn koersrisico, valutarisico, debiteurenrisico en renterisico.
Bij BeSmart onderscheiden we 6 risicoprofielen van zeer defensief tot zeer offensief. In het algemeen geldt hoe offensiever het profiel, hoe hoger de risico’s van de beleggingen.
Beleggen in ETF’s en indexfondsen is makkelijk en transparant, maar er zijn ook risico’s verbonden. Naast de algemene risico’s, zijn er ook specifieke risico’s.
Productstructuur
Bij ETF’s kunt u kiezen voor een fysieke of synthetische variant. Bij een synthetische variant wordt de index ‘nagebootst’ door middel van derivaten. Dit brengt een extra risico met zich mee.
Uitlenen van stukken
Bij fysieke ETF’s kunnen de effecten worden uitgeleend. Dit zorgt voor extra inkomsten binnen de ETF, maar zorgt ook voor tegenpartijrisico.
Dividendlekkage
Het vestigingsland van de uitgevende instelling van de ETF kan invloed hebben op het terugvorderen van dividendbelasting. Dit is niet altijd (volledig) mogelijk.
Afhankelijk van uw uitgangspunten en uw risicohouding beheren wij voor u een optimale effectenportefeuille bestaande uit de meest gebruikte beleggingscategorieën wereldwijd.
Afhankelijk van de waardeontwikkeling van de effectenportefeuille of veranderende persoonlijke doelen zullen we de verhouding tussen de beleggingscategorieën of individuele ETF’s aanpassen.
Duurzame bedrijven zijn vaak innovatiever, financieel gezonder en zijn minder in schandalen verwikkeld, hetgeen de bedrijfswinsten en het rendement ten goede komt.
Bij BeSmart beleggen wij voor u in de meest duurzame bedrijven ter wereld via ETF’s of indexfondsen. Duurzaam beleggen zorgt voor een win-win situatie; een betere wereld én een beter rendement.
U kunt bij BeSmart terecht met een bedrag vanaf € 50.000,- In het geval van een pensioen- of lijfrenterekening is het mogelijk om met een lager bedrag te starten, vraagt u een van onze vermogensbeheerders naar de mogelijkheden.
Tevens is het mogelijk om maandelijkse vermogen op te bouwen vooral zowel box 1 als box 3.
Bij indexbeleggen gelooft de belegger niet dat de index op lange termijn te verslaan is door gebruik te maken van actieve beleggingsstrategieën zoals stockpicking of timing van de markt. Indexbeleggers maken gebruik van ETF´s en volgen hiermee op een kostenefficiënte wijze de effectenmarkten op de voet. Indexbeleggen wordt ook wel passief beleggen genoemd.
ETF staat voor Exchange Traded Fund en wordt in de volksmond ook wel tracker genoemd. Een ETF is een beleggingsfonds die als doel heeft het volgen van een bepaalde beursindex. Een index is een samenstelling van een mandje effecten en dient als graadmeter voor de ontwikkelingen van de markt. Met de aankoop van een ETF, koopt u dus de gehele index in dezelfde verhouding en volgt u de koersontwikkeling hiervan op de voet. Er zijn ETF´s te koop op verschillende aandelenindices (bijv. de AEX-index), maar er zijn ook ETF’s verkrijgbaar in obligaties of alternatieve beleggingen zoals grondstoffen.
BeSmart heeft een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
Tevens is BeSmart geregistreerd bij het Dutch Securities Institute (DSI) en het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFiD). DSI bevordert de deskundigheid en integriteit van de branche en het KiFiD bemiddelt tussen consument en financieel dienstverlener in geval van een dispuut. BeSmart heeft de uitspraken van het KiFid als bindend verklaard.
Een samenwerking met BeSmart kenmerkt zich door de persoonlijke benadering. Daarom willen we graag weten wie u bent en wat uw doelstellingen en uitgangspunten zijn. Allereerst vult u op onze website een aantal vragen in om uw beleggingsprofiel en uitgangspunten te bepalen. Hierna zal een adviseur van BeSmart contact met u opnemen om in een nader persoonlijk onderhoud (telefonisch of face-to-face) kennis te maken en de puntjes op de i te zetten.
BeSmart is zelf geen bank of broker, maar werkt hiervoor samen met Binck Bank, AFS of Fondsenplatform. Bij een van deze partijen openen we een rekening op uw naam. Vervolgens ontvangt u de benodigde documenten van ons en kunnen we na de verwerking hiervan en de ontvangst van de liquiditeiten of uw huidige effectenportefeuille van start gaan.